De Vakgroepleden

De Vakgroep Historisch Parket bestaat uit 8 leden. Allemaal zijn ze praktijkgerichte ambachtslieden die dagelijks hun kennis en kunde in de praktijk brengen. Ze werken zelfstandig, maar delen hun kennis en kunde m.b.t. historische parketvloeren met de leden van deze Vakgroep. Leden kunnen een beroep doen op elkaar om projecten te realiseren.

Onderstaande lijst is op basis van alfabetische volgorde:

Saar Berks
Saar BerksMeester Parketteur / restaurator
Saar Berks is ruim tien jaar actief als parketteur. Ze heeft verschillende opleidingen doorlopen (ARTEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem, bachelor fine-arts – Hout, en meubileringscollege Rotterdam, allround meubelmaker – ROC Nieuwegein, allround parketteur). Haar specialisatie ligt in de restauratie en plaatsing van patroonvloeren. Ze is VCA-VOL gecertificeerd en is Ned. Kamp. Parketleggen 2016.
Eric Jongmans
Eric JongmansMeesterParketteur
Sinds 1987 werkzaam als parketteur. Gespecialiseerd in tapis patroonvloeren en restauratie. Secretaris bij het Gilde van Gediplomeerde Parketteurs. VCA-VOL gecertificeerd en volgt alle relevante workshops in de branche.
Als commissielid betrokken bij de totstandkoming van de URL 4013 “Historisch Parket”.
Harrie Spijkers
Harrie SpijkersMeesterParketteur
Harrie is met zijn 55 jaar het oudste lid van de Vakgroep Historisch Parket. Met ruim 30 jaar praktijkervaring een zeer ervaren parketteur. Harrie volgt alle relevante parketbijeenkomsten en is jurylid bij de Ned. Kamp. Parketleggen.
Specialist in patroonvloeren (o.a de vloer in het Groninger Museum is van zijn hand ).

Eigenaar van Saar Berks Vloerenatelier
www.saarberks.nl

Eigenaar van Gaffi ParketVormgevers
www.demooistevloeren.nl

Eigenaar van De Parketteur
www.deparketteur.nl

Erik Lansbergen
Erik LansbergenMeesterParketteur
Actief als parketteur sinds 1989. Gespecialiseerd in tapisvloeren, restauratie en plaatsing van patroonvloeren. Lid van Meesters der Parketteurs.
Jan Nieuwland
Jan NieuwlandMeesterParketteur
Jan is ons Vakgroeplid in het Hoge Noorden. Deze uit Heerenveen afkomstige ambachtsman met meer dan 25 jaar parketervaring, is specialist in restauratie en onderhoud van historische parketvloeren. VCA-Vol gecertificeerd en lid van het Gilde van Gediplm. Parketteurs sinds 2013.
Marcel Schipper
Marcel SchipperAllround Parketteur
Marcel Schipper is allround parketteur met veel passie voor het ambacht. Ned. Kampioen Parketleggen 2014 bij de junioren en specialist in renovatie en tapisvloeren.
Johan Zwartbol
Johan ZwartbolMeesterParketteur
Sinds 1989 gepassioneerd parketteur met veel gevoel voor restauratie van historische parketvloeren. Johan is VCA-VOL gecertificeerd en houd z’n kennis en kunde op peil door het volgen van relevante workshops. Lid van het Gilde van Gediplm. Parketteurs.

Eigenaar van Pela Parket
www.pelaparket.nl

Eigenaar van De Parketlegger
www.de-parketlegger.nl

Eigenaar van Schipper Parket
www.schipperparket.nl

Eigenaar van Mapleleaf Vloeren
www.mapleleafvloeren.nl